Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска среда, 16 јуни 2021 година, 167-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 198 дена.

Скопје, 16 јуни 2021 (МИА) – Денеска среда, 16 јуни 2021 година, 167-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 198 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 25 минути, а ќе зајде 5 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close