Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска вторник, 15 јуни 2021 година, 166-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 199 дена.

Скопје, 15 јуни 2021 (МИА) – Денеска вторник, 15 јуни 2021 година, 166-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 199 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 17 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close