Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска четврток, 10 јуни 2021 година, 161-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 204 дена.

Скопје, 10 јуни 2021 (МИА) – Денеска четврток, 10 јуни 2021 година, 161-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 204 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Денов трае 15 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 4 часот и 47 минути, а ќе зајде во 20 часот и 23 минути.

Back to top button
Close
Close