Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 4 мај 2020 година, 126-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 240 дена.

Скопје, 4 мај 2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 4 мај 2020 година, 126-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 240 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 19 часот и 35 минути.

Денов трае 14 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 56 минути, а ќе зајде во 4 часот.

Back to top button
Close
Close