Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 6 март 2020 година, 66-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 300 дена.

Скопје, 6 март  2020 (МИА) – Денеска е петок, 6 март 2020 година, 66-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 300 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 1 минута, а ќе зајде во 17 часот и 29 минути.

Денов трае 11 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 30 минути, а ќе зајде во 3 часот и 59 минути.

Back to top button
Close
Close