Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 1 март  2020 (МИА) – Денеска е  недела 1 март 2020 година, 61-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 305 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 9 минути, а ќе зајде во 17 часот и 23 минути.

Денов трае 11 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 9 часот и 29 минути.

 

Back to top button
Close
Close