Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 29 февруари  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 29 февруари 2020 година, 60-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 306 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 11 минути, а ќе зајде во 17 часот и 22 минути.

Денов трае 11 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 1 минута, а ќе зајде во 22 часот и 59 минути.

 

Back to top button
Close
Close