Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 февруари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 27 февруари 2020 година, 58-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 308 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 17 часот и 19 минути.

Денов трае 11 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 12 минути, а ќе зајде во 20 часот и 59 минути.

Back to top button
Close
Close