Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 февруари  2020 (МИА) – Денеска е среда, 26 февруари 2020 година, 57-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 309 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 17 часот и 18 минути.

Денов трае 11 часа и 2 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 50 минути, а ќе зајде во 20 часот и 1 минута.

Back to top button
Close
Close