Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 30 април 2020 година, 122-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 244 дена.

Скопје, 30 април  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 30 април 2020 година, 122-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 244 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 31 минута, а ќе зајде во 19 часот и 30 минути.

Денов трае 13 часа и 59 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 4 минути, а ќе зајде во 1 часот и 35 минути.

Back to top button
Close
Close