Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 24 февруари 2020 година, 55-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 311 дена.

Скопје, 24 февруари  2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 24 февруари 2020 година, 55-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 311 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 17 часот и 16 минути.

Денов трае 10 часа и 57 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 18 часот и 3 минути.

Back to top button
Close
Close