Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 23 февруари 2020 година, 54-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 312 дена.

Скопје, 23 февруари  2020 (МИА) – Денеска е недела, 23 февруари 2020 година, 54-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 312 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 17 часот и 15 минути.

Денов трае 10 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 33 минути, а ќе зајде во 17 часот и 3 минути.

Back to top button
Close
Close