Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 22 февруари 2020 година, 53-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 313 дена.

Скопје, 22 февруари  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 22 февруари 2020 година, 53-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 313 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 17 часот и 13 минути.

Денов трае 10 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 6 часот и 2 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Back to top button
Close
Close