Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 февруари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 20 февруари 2020 година, 51-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 315 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 25 минути, а ќе зајде во 17 часот и 11 минути.

Денов трае 10 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 40 минути, а ќе зајде во 14 часот и 1 минута.

Back to top button
Close
Close