Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 17 февруари  2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 17 февруари 2020 година, 48-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 318 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 29 минути, а ќе зајде во 17 часот и 7 минути.

Денов трае 10 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 45 минути, а ќе зајде во 11 часот и 28 минути.

Back to top button
Close
Close