Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 15 февруари  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 15 февруари 2020 година, 46-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 320 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 31 минута, а ќе зајде во 17 часот и 5 минути.

Денов трае 10 часа и 34 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 10 часот и 13 минути.

 

Back to top button
Close
Close