Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 14 февруари  2020 (МИА) – Денеска е петок, 14 февруари 2020 година, 45-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 321 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 33 минути, а ќе зајде во 17 часот и 3 минути.

Денов трае 10 часа и 30 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 26 минути, а ќе зајде во 9 часот и 41 минута.

Back to top button
Close
Close