Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 12 февруари  2020 (МИА) – Денеска е среда, 12 февруари 2020 година, 43-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 323 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 35 минути, а ќе зајде во 17 часот и 1 минута.

Денов трае 10 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот, а ќе зајде во 8 часот и 42 минути.

Back to top button
Close
Close