Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 6 февруари 2020 година, 37-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 329 дена.

Скопје, 6 февруари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 6 февруари 2020 година, 37-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 329 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 43 минути, а ќе зајде во 16 часот и 53 минути.

Денов трае 10 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 43 минути, а ќе зајде во 4 часот и 21 минута.

Back to top button
Close
Close