Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 30 јануари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 30 јануари 2020 година, 30-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 336 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 16 часот и 44 минути.

Денов трае 9 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 46 минути, а ќе зајде во 22 часот и 9 минути.

Back to top button
Close
Close