Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 29 јануари  2020 (МИА) – Денеска е среда, 29 јануари 2020 година, 29-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 337 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 16 часот и 43 минути.

Денов трае 9 часа и 52 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 23 минути, а ќе зајде во 21 часот и 11 минути.

Back to top button
Close
Close