Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 23 јануари 2020 година, 23-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 343 дена.

Скопје, 23 јануари  2020 (МИА) – Денеска е четврток, 23 јануари 2020 година, 23-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 343 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 16 часот и 35 минути.

Денов трае 9 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 53 минути, а ќе зајде во 15 часот и 10 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close