Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 22 јануари 2020 година, 22-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 344 дена.

Скопје, 22 јануари  2020 (МИА) – Денеска е среда, 22 јануари 2020 година, 22-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 344 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16 часот и 34 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 56 минути, а ќе зајде во 14 часот и 17 минути.

Back to top button
Close
Close