Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 јануари  2020 (МИА) – Денеска е вторник, 21 јануари 2020 година, 21-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 345 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 33 минути.

Денов трае 9 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 52 минути, а ќе зајде во 13 часот и 29 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close