Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 јануари  2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 20 јануари 2020 година, 20-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 346 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 32 минути.

Денов трае 9 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 45 минути, а ќе зајде во 12 часот и 48 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close