Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 јануари  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 18 јануари 2020 година, 18-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 348 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 29 минути.

Денов трае 9 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 24 минути по полноќ, а ќе зајде во 11 часот и 39 минути.

 

Back to top button
Close
Close