Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 17 јануари  2020 (МИА) – Денеска е петок, 17 јануари 2020 година, 17-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 349 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 59 минути, а ќе зајде во 16 часот и 28 минути.

Денов трае 9 часа и 29 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 11 часот и 10 минути.

Back to top button
Close
Close