Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 4 јануари  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 4 јануари 2020 година, 4-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 362 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 2 минути, а ќе зајде во 16 часот и 14 минути.

Денов трае 9 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 7 минути, а ќе зајде 21 минута по полноќ.

 

Back to top button
Close
Close