Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 14 јануари  2020 (МИА) – Денеска е вторник, 14 јануари 2020 година, 14-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 352 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 25 минути.

Денов трае 9 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 49 минути, а ќе зајде во 9 часот и 40 минути.

Back to top button
Close
Close