Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 31 мај 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 31 мај 2021 година, 151-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 214 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 2 минути, а ќе зајде во 20 часот.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее 22 минути по полноќ, а ќе зајде во 9 часот и 57 минути.

Back to top button
Close
Close