Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 29 мај 2021 (МИА) – Денеска сабота, 29 мај 2021 година, 149-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 216 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 59 минути.

Денов трае 14 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 37 минути, а ќе зајде во 7 часот и 37 минути.

Back to top button
Close
Close