Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 5 декември  2019 (МИА) – Денеска е четврток, 5 декември 2019 година, 339-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 26 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 44 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 55 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close