Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 мај 2021 (МИА) – Денеска среда, 19 мај 2021 година, 139-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 226 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 11 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 26 минути, а ќе зајде во 1 часот и 31 минута.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close