Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 мај 2021 (МИА) – Денеска вторник, 18 мај 2021 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути.

Денов трае 14 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 19 минути, а ќе зајде 55 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close