Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 23 март 2020 година, 83-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 283 дена.

Скопје, 23 март  2020 (МИА) – Денеска е понеделник, 23 март 2020 година, 83-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 283 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 33 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути.

Денов трае 12 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 31 минута, а ќе зајде во 16 часот и 56 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close