Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 14 мај 2021 (МИА) – Денеска петок, 14 мај 2021 година, 134-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 231 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 16 минути, а ќе зајде во 19 часот и 44 минути.

Денов трае 14 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 22 часот и 30 минути.

Back to top button
Close
Close