Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 12 мај 2021 (МИА) – Денеска среда, 12 мај 2021 година, 132-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 233 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 18 минути, а ќе зајде во 19 часот и 42 минути.

Денов трае 14 часа и 24 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 20 часот и 30 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close