Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 10 мај 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 10 мај 2021 година, 130-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 235 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 20 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 51 минута, а ќе зајде во 18 часот и 28 минути.

Back to top button
Close
Close