Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 9 мај 2021 (МИА) – Денеска недела, 9 мај 2021 година, 129-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 236 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 21 минута, а ќе зајде во 19 часот и 39 минути.

Денов трае 14 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 30 минути, а ќе зајде во 17 часот и 27 минути.

Back to top button
Close
Close