Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 7 мај 2021 (МИА) – Денеска петок, 7 мај 2021 година, 127-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 238 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 24 минути, а ќе зајде во 19 часот и 37 минути.

Денов трае 14 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 47 минути, а ќе зајде во 15 часот и 26 минути.

Back to top button
Close
Close