Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 6 мај 2021 (МИА) – Денеска четврток, 6 мај 2021 година, 126-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 239 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути.

Денов трае 14 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 23 минути, а ќе зајде во 14 часот и 23 минути.

Back to top button
Close
Close