Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 5 мај 2021 (МИА) – Денеска среда, 5 мај 2021 година, 125-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 240 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 19 часот и 35 минути.

Денов трае 14 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 56 минути, а ќе зајде во 13 часот и 19 минути.

Back to top button
Close
Close