Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 април 2021 (МИА) – Денеска среда, 21 април 2021 година, 111-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 254 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 46 минути, а ќе зајде во 19 часот и 19 минути.

Денов трае 13 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 32 минути, а ќе зајде во 2 часот и 55 минути.

Back to top button
Close
Close