Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 април 2021 (МИА) – Денеска вторник, 20 април 2021 година, 110-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 255 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 18 минути.

Денов трае 13 часа и 30 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 26 минути, а ќе зајде во 2 часот и 14 минути.

Back to top button
Close
Close