Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 19 април 2021 година, 109-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 256 дена.

Скопје, 19 април 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 19 април 2021 година, 109-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 256 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минута, а ќе зајде во 19 часот и 17 минути.

Денов трае 13 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 26 минути, а ќе зајде во 1 часот и 27 минути.

Back to top button
Close
Close