Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 17 април 2021 година, 107-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 258 дена.

Скопје, 17 април 2021 (МИА) – Денеска сабота, 17 април 2021 година, 107-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 258 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 52 минути, а ќе зајде во 19 часот и 15 минути.

Денов трае 13 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 47 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close