Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 16 април 2021 година, 106-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 259 дена.

Скопје, 16 април 2021 (МИА) – Денеска петок, 16 април 2021 година, 106-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 259 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 54 минути, а ќе зајде во 19 часот и 14 минути.

Денов трае 13 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 9 минути, а ќе зајде во 23 часот и 37 минути.

Back to top button
Close
Close