Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 12 април 2021 (МИА) – Денеска понеделник, 12 април 2021 година, 102-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 263 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот, а ќе зајде во 19 часот и 10 минути.

Денов трае 13 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 19 часот и 35 минути.

Back to top button
Close
Close