Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 февруари 2021 (МИА) – Денеска сабота, 27 февруари 2021 година, 58-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 207 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 17 часот и 19 минути.

Денов трае 11 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 17 часот и 33 минути, а ќе зајде во 6 часот и 37 минути.

 

Back to top button
Close
Close