Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 23 февруари 2021 (МИА) – Денеска е вторник, 23 февруари 2021 година, 54-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 311 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 17 часот и 15 минути.

Денов трае 10 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 56 минути, а ќе зајде во 3 часот и 52 минути.

Back to top button
Close
Close